Zwarte Piet in Antwerpen wordt politiek correcte ‘veegpiet’

Filip Dewinter: “Schepen Koen Kennis (N-VA) lokt Nederlanders onder valse voorwendselen naar de blijde intrede van Sinterklaas in Antwerpen en buigt voor de politiek correcte anti-Zwarte Pietenlobby.”

“Vlaams Belang Antwerpen zal tijdens de blijde intrede van Sinterklaas in Antwerpen zelf zorgen voor échte, traditionele Zwarte Pieten .”

Zichzelf op de borst kloppend lanceerde Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) een week geleden de welkom-oproep dat Nederlanders voor de échte, traditionele Zwarte Piet naar Antwerpen konden afzakken. Dat blijkt een grove leugen te zijn.

Daar waar men in heel wat grote steden in Nederland de oorspronkelijke Zwarte Piet heeft verminkt tot een zogenaamde regenboog-Piet – pieten in alle kleuren van de regenboog – pakt men het in Antwerpen – wellicht onder druk van de VRT, die van burgemeester Bart De Wever een pak (belasting)geld ontvangt om de blijde intrede van Sinterklaas in de Koekenstad te organiseren – ietwat subtieler aan. De pieten in Antwerpen zullen immers geen dikke rode lippen, geen grote gouden oorbellen, geen kroeshaar en geen roetzwarte huid meer hebben.

De politiek correcte, door de VRT goedgekeurde Piet, wordt een zogenaamde ‘veegpiet’: een witte piet met wat roetvegen in het gezicht. Natuurlijk zijn beroepsactivisten zoals in Nederland Quinsy Gario en in Vlaanderen Abou Jahjah ook daar niet tevreden mee. Dergelijke hysterische aandachtsjunkies zullen immers pas tevreden zijn wanneer ze al onze tradities en dus onze cultuur hebben vernietigd.

Een pittig detail is dat het boevennest dat zich ‘Verenigde Naties’ noemt, dat in een zoveelste oikofobe bui haar afkeer over onze Zwarte Piet liet blijken, tegelijkertijd de zogenaamde ‘Hajji Firuz’, de Zwarte Piet in Iran, juist erkent en beschermt. Van een dubbele moraal gesproken!

Concluderend neemt het Vlaams Belang met afschuw kennis van de leugenachtige boodschap die het Antwerps stadsbestuur heeft verspreid. Wij willen in Antwerpen een échte, oorspronkelijke Zwarte Piet en niet een flauw politiek correct afkooksel. Het stadsbestuur moet bij de VRT, die veel geld ontvangt om de blijde intrede van Sinterklaas en Zwarte Piet te organiseren, échte, traditionele Zwarte Pieten afdwingen. Bij monde van Filip Dewinter zal het Vlaams Belang in de Gemeenteraad hierover de nodige vragen stellen aan het schepencollege.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...