Zet islamitische haatprediker Tarik Charlioui (Tarik Ibn Ali) het land uit!

Filip Dewinter: “Bart De Wever laat toe dat Antwerpen-Borgerhout een tweede Molenbeek, een jihad-broeinest wordt. Islamitische haatpredikers zoals Tarik Charlioui moeten het land worden uitgezet!”

 

Vlaams Belang is verbolgen dat de islamitische haatprediker Tarik Charlioui gewoon in Antwerpen-Borgerhout blijkt te kunnen blijven wonen. Al meerdere malen hebben wij gewaarschuwd voor het gevaar van orthodoxe islampredikers zoals Tarik Charlioui (ook voor zijn broer Tahar Chadlioui), die onze samenleving vergiftigen met salafistische en/of jihadistische ideeën die rechtstreeks uit de Koran, de Hadith en de sharia komen. Wat halen opgeschroefde veiligheidsmaatregelen uit wanneer burgemeester De Wever toelaat dat de islamitische leerstellingen die terreur via jihadaanslagen in de hand werken, kunnen worden verspreid? De strijd moet niet alleen symptomatisch worden gevoerd via veiligheidsmaatregelen, maar ook ideologisch.

Want net zoals Molenbeek de ideologische en logistieke uitvalsbasis was voor de moslimterroristen die de jihad-aanslagen in Parijs pleegden, zo is Antwerpen-Borgerhout de uitvalsbasis voor haatpredikers zoals Tarik Charlioui. Onder de naam Tarik Ibn Ali gaat hij immers lezingen geven in België en buurlanden Nederland en Duitsland. Britse media stellen dat zelfs dat Chadlioui de imam is die Ismail Mostefai, een van de jihadisten die mensen afslachtte in de Parijse Bataclan, islamiseerde.

Meerdere bronnen bevestigen dat Charlioui bijzonder sluw te werk gaat en ervoor zorgt dat hij alleen achter de schermen zijn ware islamitische aard laat zien. Dat heet 'taqiyya' wat betekent: misleiden om te islamiseren. De Nederlandse analist Ronald Sandee van de Amerikaanse denktank Kronos Advisory volgt hem al jaren op en stelt zelfs: “De Nederlandse moslimgemeenschap klaagt al jaren over zijn radicale boodschappen.”

In Nederlandse steden werden bijeenkomst waar Charlioui zou spreken verboden en ook in Duitsland is hij niet meer gewenst. Grote specialiteit van Charlioui is het inzamelen van geld dat hij persoonlijk naar Syrië brengt en dat allicht bij jihadisten van IS of Al-Nusra belandt. Bovendien kan Charlioui “worden gezien als één van de belangrijkste invloeden achter de inmiddels verboden organisaties Sharia4Belgium” (bron).

“Hoeveel bloedige jihad-aanslagen en verhoogde dreigingsniveaus als gevolg van moslimterreur heeft men nog nodig om het probleem eindelijk bij de wortel aan te pakken?”, vraagt Filip Dewinter zich steeds opnieuw af.

Toen een maand geleden duidelijk werd dat Tarik Charlioui in Antwerpen zou prediken en fondsen zou werven voor een moskee en koranschool in Berendrecht, eiste Vlaams Belang dat minister Jambon hem de toegang tot ons land zou verbieden. Nu blijkt dat Charlioui gewoon in Antwerpen woont, zal Filip Dewinter burgemeester De Wever interpelleren in de Antwerpse Gemeenteraad (maandag a.s.).

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...