Zes jihadisten op vrije voeten in Antwerpen

 

“Met haar softe aanpak heeft dit stadsbestuur, mocht er in Antwerpen een jihad-aanslag worden gepleegd, bloed aan de handen.”

Uit antwoorden van Bart De Wever op schriftelijke vragen van Vlaams Belang-gemeenteraadslid Anke Van dermeersch blijkt dat in Antwerpen zes jihadisten, zogenaamde ‘ex-Syriëstrijders’, op vrije voeten rondlopen.

In plaats van hen het land uit te zetten of tenminste achter slot en grendel te houden, worden er bakken met geld uitgegeven aan potsierlijke zogenaamde ‘deradicaliserings’initiatieven met ‘ronkende namen’ als ‘Samen Leven’, ‘COPPRA’ (‘Community Policing Preventing Radicalism and Terrorism’). Maar we mogen gerust zijn, want “als geheugensteun krijgt iedere deelnemer [aan het programma opgeleid tot het detecteren van potentieel terrorisme, extremisme en radicalisering] een zakboekje”, en bovendien zijn er ‘infosessies’ voor moskeeën. Postmoderne windowdressende buzz words die ons alleen maar geld kosten terwijl ze onkunde en laksheid camoufleren – zoals ‘informeren’, ‘sensibiliseren’, ‘ondersteunen’, ‘groepsgerichte aanpak’, ‘persoonsgerichte aanpak’ en ‘sociale cohesie’ – zetten de toon.

Dit past volledig in het verhaal van Minister Homans op Vlaams niveau, die wil ‘deradicaliseren’ via imams en moskeeën – door middel van méér islam dus – en die naïef-gevaarlijk gelooft dat de zogenaamde ‘radicalisering’ (eigenlijk: islamisering) kan worden tegengegaan door middel van de organisatie van een counter narrative of ‘tegenpropaganda’ via internet, en via getuigenissen van zogenaamde ‘gederadicaliseerde’ (ex-?)jihadi’s, tot zelfs op onze scholen toe.

Met haar softe aanpak heeft dit stadsbestuur, mocht er in Antwerpen een jihad-aanslag worden gepleegd, bloed aan de handen.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...