Zalig Pasen

Zalig Pasen

Het afdelingsbestuur van Borgerhout wenst onze leden, militanten en sympathisanten een zalig Pasen.

Wij hopen dat U de paasdagen toch enigszins deftig bent doorgekomen ondanks de verstikkende coronamaatregelen.

Als het aan een aantal partijen en van vanalle lobbygroepen afhangt zullen onze feestdagen van veelal  katholieke oorsprong, zeer binnenkort afgeschaft worden.

De “woke” lobby is een groot offensief begonnen in Europa om alles wat nog maar verwijst naar Europa, te bannen en voorgoed uit het dagelijke leven én ons geheugen te verwijderen.

Alles wat naar Europa verwijst zou sommigen groepen en personen wel eens tegen de borst kunnen stoten, hen discrimineren en vooral hen stigmatiseren.

Want Europeanen zijn tenslotte van nature uit geboren onderdrukkers en hebben een enorme schuld te vereffenen aan de hele wereld !

Nu zijn de “Antwerpse handjes” onder vuur komen te liggen.

U kent ze wel, die lekkere handjes in biscuit en vooral in chocolade.

Volgens een paar losgeslagen idioten zouden die handjes verwijzen naar de Belgische koning Leopold  II die in “de Kongo” talloze handen zou hebben laten afkappen van de plaatselijke bevolking.

Zot, zotter, zotst en nog iets daarboven.

Tijdens een gemeenteraadszitting zette de Antwerpse burgemeester Bart De Wever nog eens de puntjes op de i.

Maar we zijn nu al ver aan het komen dat wij ons voor vanalles en nog wat te verantwoorden hebben tegenover mensen die wij hier nooit gevraagd, nooit gewenst en nooit gewillen hebben.

Zij zijn allemaal vrijwillig naar hier gekomen, niemand die hen gevraagd of gedwongen zou hebben.

Het geeft nogmaals de arrogantie van de vreemde kolonisten aan, je ergens ongevraagd komen vestigen en dan komen zagen dat de gebruiken en de gewoontes van de mensen waartussen je je bent gaan vestigen, jouw storen.

Wij gaan hier niet uitweiden over de eeuwenlange geschiedenis van die Antwerpse handjes, die je op veel plaatsen en producten uit Antwerpen tegenkomt oa op de producten van brouwerij De Koninck (deel uitmakend van de Moortgat groep bekend van Duvel).

Zo deze handjes zouden verwijzen naar de afgehakte handen van Leopold II in Kongo, wat dan ?

Heb je daar een probleem mee ?

Niemand heeft jouw hier gevraagd, stoppen met jammeren, janken en zagen en koffers pakken en oprotten.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...