VN zet zichzelf andermaal voor aap

België doet te weinig om discriminatie en racisme aan te pakken. En dus worden we door de VN op de vingers getikt. “Nog even en ze sturen UNO-blauwhelmen,” reageert Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans

Laten we even ernstig blijven: vreemdelingen, nieuwkomers, immigranten en asielzoekers worden nergens zo flink gepamperd als in België. Het VN-comité (CERD) maakt niettemin melding van ‘antisemitische en islamofobe incidenten’ en laakt het hoofddoekenverbod in het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs. Verder is er sprake van ‘racistisch politiegeweld’, de ‘systematische opsluiting van asielzoekers’ en het ‘gewelddadige karakter’ van de uitzetting van illegalen.


Het rapport is dan ook een straf staaltje van politiekcorrecte vooringenomenheid. Rijp voor de prullenmand. Dat mag ook blijken uit een studie van de Europese Commissie. “In vergelijking met veel andere Europese landen, doet België het goed in de strijd tegen racisme en discriminatie,” luidt het rapport van de Europese Commissie inzake Racisme en Intolerantie (ECRI). Wat is het nu?


Wie zich de bespottelijke hetze tegen Zwarte Piet (en Sinterklaas) herinnert, heeft al lang begrepen dat we inzake verdraagzaamheid en mensenrechten geen lessen moeten krijgen van een VN-club waarin nogal wat bloedige dictaturen zetelen en de dienst uitmaken. “Zogenaamd racisme’ en ‘islamofobie’ zijn niet meer dan een politiekcorrecte muilkorf om het debat over de mislukte integratie van allochtonen de mond te snoeren. Het vermeende anti-racisme van de VN en de EU is niet de oplossing, maar een deel van het probleem geworden,” besluit Gerolf Annemans.       


Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...