Vlaams Belang zal morgen in Deurne bloemen neerleggen op plaats roofmoord Augusta (87)

De 87-jarige Augusta Van Reeth die vorige week op gewelddadige wijze werd overvallen op de Dascottelei in Deurne en daarbij een schedeltrauma opliep, is overleden aan haar verwondingen. Haar dood is een triest hoogtepunt in een golf van handtasdiefstallen die Deurne teistert. Sinds begin januari werden in Deurne al tien handtasdiefstallen vastgesteld, maar het aantal feiten ligt mogelijk nog hoger. De slachtoffers zijn telkens oudere dames die meestal alleen op pad zijn, en hun gemiddelde leeftijd ligt boven de 80 jaar. Van de tien slachtoffers werden er zes gewond, van wie vier in het ziekenhuis werden opgenomen.


Het Vlaams Belang doet een oproep aan de politie om alles in het werk te stellen deze laffe roofmoordenaars, meestal de zogenaamde ‘jongeren’, zo snel mogelijk bij de kraag te vatten. De vraag is echter vooral wat er vervolgens met die zogenaamde ‘jongeren’ zal gebeuren, zeker wanneer zou blijken dat ze minderjarig zijn. De kans dat de zogenaamde ‘jongeren’ eerder al werden opgepakt voor al dan niet gelijkaardige feiten, is ook bijzonder groot. Hoe kun je als samenleving in vredesnaam aan nabestaanden uitleggen dat dit eigenlijk had kunnen worden voorkomen?


Het Vlaams Belang is meer dan verbolgen over het feit dat er steeds meer gewonden en zelfs doden vallen als gevolg van het lakse immigratie- en justitiebeleid. Hoeveel Augusta’s moeten er nog sterven vooraleer men eindelijk het probleem bij de wortel zal aanpakken? Dat de politie oudere dames nu blijkbaar aanraadt om afgelegen straatjes te mijden en waardevolle spullen thuis te laten, toont aan dat het al veel te ver is kunnen komen. Mensen voelen zich niet meer veilig, niet meer thuis en niet meer vrij in hun eigen stad!


Filip Dewinter: “De al dan niet zogenaamde ‘jongeren’ die zulke gruwelijke feiten plegen, horen aan een digitale schandpaal te worden genageld. Bovendien moeten ze, naar Nederlands model, uit de samenleving worden verwijderd door ze in zogenaamde ‘tuigdorpen’ of ‘bootcamps’ te stoppen. Op die manier kunnen ze in elk geval geen nieuwe slachtoffers maken. Niet de daders, maar het leed van de slachtoffers moet nu eindelijk eens centraal komen te staan!”


Om deze boodschap kracht bij te zetten en als steun voor de nabestaanden zal het Vlaams Belang morgen, vrijdag 24 januari om 11 u, bloemen neerleggen in Deurne op de plaats van de roofmoord op Augusta, aan de tramhalte op de Dascottelei ter hoogte van de Herentalsebaan. Mensen van Vlaams Belang Deurne zullen aanwezig zijn en Vlaams volksvertegenwoordiger en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter zal er een korte toespraak houden.


Wim Van Osselaer
Persverantwoordelijke

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...