Vlaams Belang voert actie om verkeerschaos en fileleed in Antwerpen aan te klagen

Antwerpse mandatarissen verplaatsen zich met segways om pamfletten uit te delen op verschillende zwarte punten

 

Het knippen van de Leien in combinatie met meer dan dertig werven verspreid over de stad, zorgt voor een ongekende verkeerschaos in Antwerpen. De Antwerpenaar krijgt nu de rekening gepresenteerd voor het gebrek aan coördinatie, overleg en flankerende maatregelen.

Vorige week drong Vlaams Belang er bij de burgemeester op aan om dringend de gemeenteraad bijeen te roepen (bestaande uit leden van de meerderheid en oppositie én verkeersexperts), teneinde een evaluatie van de omstandigheden te maken en een permanente evaluatiecommissie mobiliteit te installeren, die op wekelijkse basis bijeenkomt en kan bijsturen waar noodzakelijk.

Tevens stelde het Vlaams Belang dat er alsnog dringend werk moet worden gemaakt van de volgende maatregelen:

– Het invoeren van kleine elektrische bussen (pendelbussen) om de randparkinggebruikers van en naar de binnenstad te brengen
– Het opnieuw installeren van de bruggen op de Singel (de ‘noodbruggen’).
– Het tolvrij maken van de Liefkenshoektunnel.
– Het vrachtverkeer vanuit Nederland/Duitsland verplichten om langs de Liefkenshoektunnel te rijden.
– Gratis parkeren in de binnenstad.
– Verlaagde tarieven in Antwerpse parkings.

Via het uitdelen van pamfletten wil het Vlaams Belang dit in de verf zetten en de weggebruiker wijzen op het feit dat het anders en beter kan en moet. Wij blijven ons profileren als een autovriendelijke partij, maar zetten tegelijkertijd ook in – zéker nu – op een betrouwbaarder, veiliger en efficiënter openbaar vervoer.

Dat verschillende Antwerpse mandatarissen, met name Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Jan Penris, zich zullen verplaatsen op segways is een symbolische keuze, omdat segways zowat de enige manier zijn waarop men zich vandaag in Antwerpen toch nog redelijk snel kan verplaatsen.

Afspraak: dinsdag a.s. (20 juni) om 9.30u aan het Esso-tanksation ter hoogte van het kruispunt Noorderlaan-Groenendaallaan (Groenendaallaan 391). Van daaruit vertrekken we via de Indiëstraat naar de Leien.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...