Vlaams Belang organiseert zelfverdedigingscursus voor vrouwen (‘Blijf van mijn lijf-workshops’)

Anke Van dermeersch: “Als de overheid de veiligheid van vrouwen niet garandeert, dan moeten vrouwen zichzelf leren te verdedigen.”

In een uitgebreid interview met de krant 'De Zondag' laat Filip Dewinter vandaag weten dat het Vlaams Belang in Antwerpen start met weerbaarheidsworkshops voor vrouwen. Deze 'Blijf van mijn lijf-workshops' zijn een initiatief van Vlaams parlementslid Anke Van dermeersch. Anke Van dermeersch: “Als de overheid niet in staat is om de veiligheid van vrouwen te garanderen, dan moeten vrouwen zichzelf leren te verdedigen. De boodschap is simpel: Blijf van mijn lijf. Een weerbare vrouw telt immers voor twee.” De workshops worden verspreid over drie avonden waarbij vrouwen de kans krijgen om een aantal zelfverdedigingstechnieken aan te leren. De coach van het nationaal Kyokushin karate-team, zwarte gordel vijfde dan, karateleraar 'Shihan' Koen Spitaels, neemt de praktische kant van de cursus voor zijn rekening. Senator Anke Van dermeersch geeft tevens een inleiding waarin wordt uitgelegd wat de rechten van vrouwen zijn wanneer het op zelfverdediging aankomt: wat wettelijk kan en niet kan en wat de term zelfverdediging precies inhoudt. Filip Dewinter zal een en ander kaderen in de politieke acties van het Vlaams Belang omtrent het 'Recht op zelfverdediging'.

In het interview in 'De Zondag' pleit Dewinter voor een weerbare samenleving. Ter zake stelt hij enkele nieuwe maatregelen voor. Zo wil Dewinter een uitbreiding van het begrip 'recht op zelfverdediging', de legalisering van zelfverdedigingswapens die geen blijvend letsel veroorzaken (zoals peperspray) naar buitenlands model (Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, …), zelfverdedigingscursussen voor scholieren in het middelbaar onderwijs, invoering van een verplichte burger/legerdienst waarbij weerbaarheid centraal staat. Dewinter stelt dat de veiligheidsbevoegdheid niet enkel bij de overheid mag en kan liggen: “De burger moet het recht hebben om zichzelf te verdedigen. De softideologie heeft een halfzachte samenleving gecreëerd. We moeten terug naar een weerbare samenleving waarbij de burger in staat is om letterlijk en figuurlijk terug te slaan.” “Dit alles heeft niets te maken met een terugkeer naar het Wilde Westen,” aldus Dewinter, “maar het Wilde Westen wordt ons helaas wel steeds meer opgedrongen door de multiculturele samenleving.”

De eerste 'Blijf van mijn lijf-workshops' vinden plaats op maandag 1, maandag 8 en maandag 15 februari in het Vlaams Belang-secretariaat Van Maerlantstraat 14 te Antwerpen, telkens om 20 uur. Daarna zullen ook elders in Vlaanderen soortgelijke workshops door het Vlaams Belang worden georganiseerd. Als bijlage vindt u de affiche/folder (pdf) met meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...