Vlaams Belang eist onderzoek over bedenkelijke reactie politie na overval in Anderlecht

“Weet je niet dat dit een criminele buurt is? Wat doe je hier met een Mercedes?” zou een 57-jarige vrouw die net was overvallen in de Anderlechtse Kuregemwijk van de politie te horen hebben gekregen. Daarenboven zouden de agenten in kwestie beweerd hebben de daders te kennen, maar dat het nog onzeker was of ze ook effectief zouden worden opgepakt.


Op die manier werd het toch al niet zo fantastische imago dat de hoofdstad elders in het land heeft, nog wat verder besmeurd.  En dat niét door de pers die het verhaal naar buiten heeft gebracht, zoals sommigen nu beweren, maar wél door het steeds weer falende beleid in Brussel dat er maar niet in slaagt of in wil slagen om het crapuul in Brussel van de straten te houden, en de criminaliteit hard aan te pakken.


Het is daarbij hemeltergend dat het opnieuw de slachtoffers zijn die worden gestigmatiseerd.  Opnieuw, want nog geen twee weken geleden kreeg een 14-jarige jongen zowat het zelfde te horen toen hij door straattuig werd overvallen voor zijn koptelefoon. Voor het Vlaams Belang moet het eindelijk maar eens gedaan zijn met de morele schuld in de schoenen van de slachtoffers te schuiven.  De enige verantwoordelijken voor al het geweld in onze straten zijn de daders zelf, en het falende politieke beleid dat laat begaan.


Indien de Anderlechtse politieagenten het slachtoffer inderdaad een donderpreek hebben gegeven omwille van haar aanwezigheid in Kuregem, is dat een regelrechte schande.  Het zijn namelijk niet de brave burgers, doch de criminelen die uit onze straten en wijken dienen verwijderd te worden.  Het Vlaams Belang eist dan ook een ernstig en objectief onderzoek door de voorzitter van het Politiecollege.


Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...