Versoepeling vreemdelingenwet: Lanjri bekeerd?

Kamerlid Lanjri doet vandaag in Gazet van Antwerpen haar beklag over de vele gaatjes en achterpoortjes door het wetsontwerp diverse bepalingen inzake migratie en asiel, waarmee staatssecretaris De Block volgende week naar plenaire zitting komt, een versoepeling van de zogenaamde vreemdelingenwet.


Het Vlaams Belang is natuurlijk uitermate verheugd met de steun uit CD&V-hoek. Nochtans was mevrouw Lanjri aanwezig tijdens de bespreking van het wetsontwerp in de commissie Binnenlandse Zaken en terwijl ze nu vooral kritiek heeft op het feit dat het moeilijker wordt om EU-burgers die profiteren van onze sociale zekerheid het land uit te zetten, hebben we haar daarover in de commissie niet of weinig gehoord. Net als alle andere fracties heeft zij het wetsontwerp integendeel goedgekeurd. Het Vlaams Belang was de enige die zijn kritiek duidelijk en uitvoerig heeft toegelicht…op basis van argumenten, waarmee mevrouw Lanjri nu uitpakt. Er zal meer vreugde zijn in de hemel bij één bekeerling… We gaan er dus van uit dat mevrouw Lanjri consequent het wetsontwerp in de Kamer volgende week zal wegstemmen.


Het wetsontwerp bewijst bovendien nog maar eens dat de lidstaten steeds minder ruimte hebben om zelf nog beslissingen te nemen over migratie en asiel op hun grondgebied.


Peter Logghe
Volksvertegenwoordiger

Barbara Pas
Fractievoorzitter in de Kamer

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...