Verkiezingen in Ninove

Uiteindelijk is de kogel dan toch door de kerk: Forza Ninove zal dan uiteindelijk dan toch niet in het gemeentebestuur zitten noch de burgemeester leveren.

Dit zou dan Guy D’haeseleer geweest zijn, momenteel nog steeds lid van Vlaams Belang maar voor deze gemeenteraadsverkiezingen opkomend met een gelegenheidslijst Forza Ninove.

Deze lijst haalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen een monsterscore maar nét niet genoeg zetels voor een absolute meerderheid.

En dus volgde een lange periode met “gesprekken” tussen de partijen om een bestuursmeerderheid te kunnen vormen maar zonder deze Forza Ninove ging dit héél moeilijk.

Struikelblok bij uitstek was het lidmaatschap van D’haeseleer bij Vlaams Belang.

Er werd geprobeerd om Guy uit het Vlaams Belang te krijgen waarna hij misschien dan burgemeester zou kunnen worden.

Maar je mag er donder op zeggen dat daarna zijn “aangebrand” verleden bij Vlaams Belang het volgende struikelblok zou worden.

De hele zaak leek in een impasse te zijn beland tot er dan ineens … een N-VA ‘er niet meer kon weerstaan aan de lokroep op een vet postje in het gemeentebestuur van Ninove.

Naar eigen zeggen wou hij zoals Bart De Wever in Antwerpen op deze manier “verbinden”, lees poen scheppen.

Hiermee ging de man in tegen de partijrichtlijn om niet deel uit te maken van de coalitie in Ninove.

En nu zit de N-VA Ninove met een levensgroot probleem: Kan deze figuur nog langer lid van de N-VA blijven ?

Zo niet, dan neemt deze kerel toch gewoon zijn zetel mee en gaat hij toch gewoon als onafhankelijke zetelen mét een vetbetaald schepenpostje !

Je kan er van op aan dat deze man niet alleen voor de poen handelde maar ook één van die talloze extreem-linkse mollen in de N-VA die toch gewoon het risico niet wilde lopen dat het cordon sanitaire zou sneuvelen.

Communistenzender VTM verkeerde haast in feeststemming want er zou in Ninove géén “extreem-rechtse” burgemeester meer komen.

Waaruit dat extreem-rechts dan wel zou bestaan kwamen we natuurlijk niet te weten, maar extreem-rechts klinkt toch lekker fout, nietwaar ?

Aan het woordje “extreem-rechts” hangt toch altijd een wat vieze geur….

De parallel met Borgerhout is echter levensgroot en herkenbaar.

Tijdens de onderhandelingen voor een nieuw districtsschepencollege in 2012 stapte plotseling Luc Moerkerke uit de CD&V om als onafhankelijke districtsschepen een meerderheid aan extreem-links te kunnen geven.

Tot grote woede natuurlijk van Nahima Lanjri die zich in haar muntthee verslok en (terecht) eiste dat Moerkerke zijn zetel terug zou geven aan de CD&V, partij waarvoor hij tenslotte verkozen was.

Maar ook hier ging een postje voor.

En Moerkerke kwam tijdens de laatste verkiezingen in Borgerhout op voor Groen.

Tweemaal zou je kunnen spreken van een echte tsjevenstreek.

Hebben CD&V en N-VA trouwens niet samen in hetzelfde politieke bedje gelegen ??

Zoals het spreekwoord zegt: Wie bij den hond slaapt, krijgt…………

Inmiddels staat er voor 3 januari een protestmars op stapel tégen deze gang van zaken en jawel hoor, VTM wist te vragen aan de initiatiefnemers of alles wel rustig zou kunnen verlopen zonder incidenten ?

Jawel dat kan, als de zogenaamde “verdraagzamen” die voor open grenzen pleiten, geen herrie komen schoppen !

En waarom worden dit soort suggestieve vragen nooit gesteld als er een manifestatie van de vreemdelingen en hun extreem-linkse vriendjes gepland staat ?

Hoe deze aflopen hebben we al genoeg mogen zien, compleet met politie die staat toe te kijken hoe winkels worden geplunderd en in brand gestoken….

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...