Verkeersslachtoffers.

Deze keer gaat het niet over slachtoffers van roekeloze autobestuurders die voetgangers wegmaaien, nee, deze keer gaat het over roekeloze fietsers die aan overdreven snelheid over de voetpaden van de Turnhoutsebaan razen. Tot nu toe waren er nog geen dodelijke slachtoffers maar laten we niet te hard roepen. Er zijn mensen die, gelukkig nog op tijd, opzij konden springen, er zijn al wel mensen die blauwe plekken hebben opgelopen, maar nog niet erger dan dat, al is dat al erg genoeg. Het is geen alleenstaand feit, of iets dat zo nu en dan gebeurt, het is constant, de klok rond. Daarbij komt nog het feit dat sommige fietsers de pretentie hebben luid te bellen om de voetgangers te dwingen plaats voor hen te maken! Wat  meer is, durf als voetganger de overtreder niet op zijn overtreding te wijzen, de kans is groot dat je niet alleen een woeste tirade naar je hoofd geslingerd krijgt maar misschien nog wel opzij geduwd wordt ook. Het tart gewoon alle verbeelding.


De Turnhoutsebaan is niet alleen een drukke verkeersader maar op lokaal gebied ook een drukke handelsstraat. Er is geen plaats voor een fietspad dus moeten fietsers op de rijbaan fietsen. Daar fietsers schijnbaar denken dat ze overal en altijd voorrang moeten hebben gaan ze dan maar over het voetpad rijden om wagens voorbij te steken en/of om niet voor het rode licht te blijven staan. Het is af te wachten wanneer het eerste slachtoffer met zware verwondingen zal vallen. Wat werd er door de overheid ook weer gezegd in verband met verkeersslachtoffers: één slachtoffer is er één te veel, of geldt dat enkel voor slachtoffers van auto’s en vrachtwagens?


Dat is dan het resultaat van de bevoorrechte positie die fietsers tegenwoordig krijgen. Die denken dat voor hen alles toegelaten is want men wil zo weinig mogelijk auto’s en er worden overal fietsen van de stad geplaatst om het fietsen nog wat meer aan te moedigen. We kunnen dit ook een vorm van discriminatie tegenover autobestuurders noemen. Het zijn echter wel de auto’s en vrachtwagens die geld in het laatje brengen van de schatkist. Denk maar aan de BTW op de aankoopsom, de ingebruikname taks en de BTW en Accijnzen op brandstof. Tot hiertoe betalen fietsers niets.


Vooraleer men met de auto mag rijden moet men eerst rijlessen volgen en het verkeersreglement grondig kennen, dan een examen afleggen en pas wanneer men daarin geslaagd is mag men zich met de wagen in het verkeer begeven. Waarom niet voor fietsers? Mag iedere idioot die niets afweet van het verkeersreglement zomaar met een fiets de straat op? Of beter gezegd het voetpad op? Misschien wordt het ook tijd om fietsers te verplichten het verkeersreglement te kennen en een examen af te leggen.


De feiten werden al op de districtsraad van Borgerhout aangehaald maar zonder dat er echte maatregelen werden genomen, behalve de belofte dat men “van plan” zou zijn om fietsers er via cursussen attent op te maken dat wat ze doen niet kan en niet mag. Laat ons niet lachen. Wat kan men verwachten van rood/groene communisten, zeker geen gezond verstand, dat hebben ze al meermaals zelf bewezen.


Verder is er niets bekend over welke maatregelen zullen genomen worden en de overtredingen gaan gewoon verder. Waar is de politie om boetes uit te schrijven en de volharders te vervolgen? De politie en de burgemeester zijn nochtans zeer goed op de hoogte van deze situatie. Dit is nu een dringende zaak geworden die onmiddellijk moet aangepakt worden en die geen weken of maanden kan wachten.


Misschien moet de Turnhoutsebaan verboden terrein worden voor fietsers. Er zijn genoeg zijstraten en enkelrichting straten rondom deze drukke baan die fietsers kunnen nemen, ze mogen toch al tegen de richting in rijden in enkelrichting straten wat trouwens ook gevaarlijk is. Voor grotere afstanden is er de Plantijn Morestuslei die wel breed genoeg is en waar er een apart fietspad bestaat in beide richtingen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...