Uitrit parkeergarage appartementsblokken Green Park

Uitrit parkeergarage appartementsblokken Green Park

 

Op de Bikschotelaan 230, 232, 234 en 236, tegenover het woonzorgcentrum, staat de appartementsblok “Green Park I” en daarachter appartementsblok “Green Park II”

Deze beide blokken hebben samen 146 appartementen.

Tussen beide blokken ligt de ondergrondse garage van de bewoners met een inrij- en uitrijpoort langs de Valkenputstraat.

Het is vooral de uitrijpoort die problemen geeft voor de bewoners die willen buitenrijden en naar links willen rijden door de Valkenputstraat, richting Bikschotelaan.

Deze uitrijpoort ligt vlak tegenover de Stuivekenskerkestraat.

Links afslaand is de Valkenputstraat al wat smaller door het sorteerstraatje dat zich daar bevind maar breed genoeg om vlot de parkeergarage uit te rijden.

Een ander verhaal wordt het wanneer er een voertuig geparkeerd staat op de hoek met de Valkenputstraat en de Stuivekenskerkestraat recht voor residentie Mercator.

De hoek tussen deze twee straten is enorm afgerond zodat het niet écht duidelijk is of daar wel een voertuig mag parkeren.

Wie even op Google Maps kijkt, ziet daadwerkelijk een voertuig geparkeerd staan op die bewuste plaats.

De situatie zonder geparkeerd voertuig aan de overkant:

Feit is dat bewoners die de garage dan uitrijden en naar links willen afslaan, dikwijls enkele keren voor en achteruit moeten rijden om hun bocht deftig te kunnen nemen.

Een duidelijk afgelijnd parkeerverbod op deze hoek zou deze situatie vermijden en duidelijkheid scheppen.

Ook klagen de buurtbewoners dat er dikwijls voertuigen vlakbij of soms zelfs gedeeltelijk voor de inrijpoort geparkeerd staan.

Hier echter zijn gele onderbroken strepen geschilderd op de stoeprand die een parkeerverbod opleggen.

Hier zal maar één ding helpen: telkermale politie bellen….

Door de gele strepen op de rand van het voetpad is er een duidelijk parkeerverbod aangegeven, maar toch zijn er bestuurders die zich daar niets van aantrekken.

Het voertuig op de foto staat reglementair geparkeerd.

Vraag:

De stadsdiensten opdracht geven om door middel van gele strepen op de stoeprand te schilderen, een duidelijk parkeerverbod op te leggen op de hoek van de Stuivekenskerkestraat en de Valkenputstraat tot tegen de garages van residentie Mercator.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...