Twee maanden na de bloedige jihad-aanslagen in Brussel: moslims houden paramilitair trainingskamp in de Ardennen

Filip Dewinter: “Terwijl de overheid geld uitgeeft aan deradicaliseringscursussen, worden in de Ardennen islamitische radicaliseringskampen georganiseerd met het salafisme als leidraad.”

“Moslims worden niet alleen tot jihadist opgeleid in Irak of Syrië, maar ook in de Ardennen vlakbij Brussel.”

 

Afgelopen weekend organiseerde ‘Halal Events’ ‘Ardennen 3.0’. Een bus werd ingelegd vanuit Nederland alsook vanuit Antwerpen om jonge moslims (allen mannen) naar de Ardennen te vervoeren. Op foto’s (zie bijlage en links hieronder) is te zien dat dit een paramilitair trainingskamp is waar tactisch wordt getraind met echt uitziende wapens en camouflagepakken.

Ook is de salafistische imam Remy Soekirman er als ‘eregast’ komen spreken. Soekirman komt uit Nederland, studeerde in Medina (Saoedi-Arabië) en wordt door de Nederlandse staatsveiligheid bestempeld als een salafist. Hij komt uit de stal van de Moslimbroederschap en maakt jonge moslims rijp voor het accepteren van de maatschappelijk en moreel verwerpelijke sharia. Soekirman is bekend van het islaminstituut Dar-al-Ilm, organisator van salafistisch getinte islamcongressen met haatpredikers als sjeik Khalid Yasin (een warm voorstander van het Saoedische strafrecht), Haitham al-Haddad (sharia-prediker, Joden- en vrouwenhater) en Bilal Philips (Qatar), die door de VS werd beschuldigd van betrokkenheid bij de bomaanslag op een van de WTC torens in New York in 1993.

Ook de vorige jaren konden zulke jihadkampen ongestoord in de Ardennen plaatsvinden. Het Vlaams Belang is verbolgen over het feit dat twee maanden na de bloedige jihad-aanslagen in Brussel, moslims in dit land blijkbaar ongestoord voor het zoveelste jaar op rij een paramilitair trainingskamp met de salafistische haatideologie als leidraad kunnen organiseren. Donderdag a.s. zal volksvertegenwoordiger Filip Dewinter hierover Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op de rooster leggen.

De affiche vindt u via deze link; foto’s vindt u hier.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...