Tramlijnen 8 en 24 onder de Turnhoutsebaan

In een commissiezitting van de Borgerhoutse districtsraad kwam een vertegenwoordiger van De Lijn uitleg geven bij de plannen om te snoeien in de tramlijnen 8 en 24 die over de Turnhoutsebaan door Borgerhout lopen.
Het ziet er naar uit dat de tramservice voor de Borgerhoutenaar er weer eens op achteruit zal gaan.
Momenteel rijdt tram 8 van de P+R te Wommelgem (rondpunt) tot aan Antwerpen Zuid.
Tramlijn 24 rijdt momenteel nog van begraafplaats Silsburg tot aan de Melkmarkt.
Tramlijn 8 zou vanaf 18 december dit jaar haar eindhalte hebben aan het station Astrid en tramlijn 24 zou afbuigen naar het noorden.
Dit zou vooral te maken hebben met het gestegen aanbod richting noorden met als voornaamste bestemmingen het Havenhuis en de nieuwe gebouwen van de universiteit.
Wie dus richting centrum of het zuiden van Antwerpen wil trammen zal dus moeten overstappen.
Tegelijk met het knippen van deze lijnen zou ook het nieuwe metrostation Opera opengaan en een belangrijke draaischijf in het tramverkeer worden.
Reizigers uit Borgerhout zullen dus ofwel te voet van Astrid naar Opera of naar Diamant moeten gaan of overstappen op een lijn die passeert langs station Opera of Diamant en hopen dat zij op de dikwijls overvolle trams nog een plaatsje vinden.
Er werden op voorhand geen tellingen van de aantallen reizigers of de richtingen die zij volgen.
Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om aan station Zegel over te stappen (ook weeral overstappen) op lijn 10.
Gelukkig is De Lijn ook vragende partij om ook station Drink op de Turnhoutsebaan eindelijk open te laten gaan maar geeft aan dat dit vooral een zaak zal zijn van de volgende Vlaamse regering.
De Lijn maakt zich sterk dat de reistijden niet veel gaan toenemen.
De Borgerhoutse districtsraad denkt ipv een gestegen tramaanbod eerder aan besparingen, De Lijn heeft blijkbaar een continu gebrek aan middelen en personeel !

Op de districtsraad van oktober keurde de districtsraad eenparig een motie goed voor het behoud van deze tramlijnen, end us de rechtstreekse verbinding van Borgerhout naar het Antwerpse centrum.
Deze was ingediend door alle fractievoorzitters vann alle partijen behalve…..u r aadt het natuurlijk al.
Jos Dhaese van de communisten van de PVDA verwoordde het als volgt: “de fractievoorzitters van alle (zichzelfbenoemde) democratische partijen”.
De haat tegen onze partij droop er weer rijkelijk van af maar in het belang van de Borgerhoutenaren stemde onze partij voor.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...