Terugkeerders uit vakantie in coronatijden

Terugkeerders uit vakantie in coronatijden

 

Er is weer heel wat te doen geweest over de terugkerende vakantiegangers die wilden genieten van een deugddoende vakantie.

Ineens volgde een batterij maatregelen om iedereen die dit land binnenkomt streng te controleren.

Wat vroeger niet kon wegens “tegen de mensenrechten” of “is tegen de internationale verdragen” of “in de Europese unie is er vrij verkeer van personen” nl. Onze grenzen controleren kan met corona nu ineens wel.

Ineens tijdens hun verlof krijgen die mensen te horen dat zij testen moeten laten afnemen, een formulier invullen en in quarantaine gaan gedurende minstens 7 dagen.

Een quarantaine waarin zij niet kunnen genieten van tijdelijke werkloosheid maar zelf dus extra verlof, al dan niet betaald, zullen moeten nemen.

Dit in het bijzonder voor wie uit een rode zone terugkomt, dus zowat de hele wereld.

Zo ineens werd dat beslist.

Nu was het natuurlijk niet echt slim om in deze tijden nog op reis te gaan met zowat overal slechte cijfers (als je die moet geloven) én de uitbraak van een besmettelijkere variant in Groot-Brittanië.

Zo juist vooraleer de Britten Europa op een harde manier wilden vaarwel zeggen kon Europa met de coronauitvlucht de Britten het mes op de keel zetten zodat zij toch nog in allerijl een akkoord tekenden.

En in het weekeinde moest Van Zwanst natuurlijk ook nog eens zijn licht laten schijnen en pleiten voor uiterst strenge controles ter land, ter zee en in de lucht op terugkerende reizigers.

Tevens riep hij op om de quarantaine uiterst streng te bewaken met voor elke deur een politieman…

Maar vooral over de tijdelijke werkloosheid lopen de meningen sterk uiteen gaande van die mensen zijn vertrokken en pas tijdens hun verlof wijzigen de regels tot zij hebben het zelf gezocht en moeten maar zelf opdraaien.

Maarre: hoeveel zijn er al bijgekomen in Borgerhout tijdens de coronacrisis die absoluut niet komen om te werken, van wie men zelfs de naam niet juist weet noch vanwaar zij vandaan komen, of het  om terroristen of kriminelen op de loop gaat, of zij besmettelijke ziektes hebben meegebracht, hoe zij hier zijn geraakt, wat zij hier komen doen,….

Controleer deze lui en Van Zwanst staat op de eerste rij te roepen dat dit tegen de mensenrechten is….

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...