Take-away iftar afhaalmaaltijden

Uit de districtsraad van Borgerhout

Take-away iftar afhaalmaaltijden

In de Borgerhoutse districtsraad was er de vraag van extreem-links om samen te zitten met het Antwerpse stadsbestuur om te zoeken naar alternatieven om iftar afhaalmaaltijden in Borgerhout mogelijk te maken tijdens de islamitische vastenperiode de ramadan.
In andere districten kan zulks via de sociale restaurants maar in Borgerhout gaat zulks niet om de eenvoudige reden dat er zo geen is in Borgerhout.
Ook werd er geargumenteerd dat de “socioculturele verenigingen, moskeeën en solidariteitsacties” zich al hadden georganiseerd om te voldoen aan de coronamaatregelen.
Het antwoord van het Borgerhoutse districtscollege: Volgens Bart Somers zou ook het district afhaalpunten mogen inrichten . Maar de stad Antwerpen heeft hiervoor echter geen toestemming gegeven. Het district blijft inzetten op dialoog met de stad.
Bart Somers, minister van binnenlands bestuur en in de wandelgangen van het parlement beter bekend als Mohammed Somers.
Geen afhaal dus.
Intussen staan de media vol over enkele gelegenheden waar de mensen eten konden afhalen zoals garnaalkroketten en een versgetapt pintje, maar waar de politie de boel al direkt kwam stilleggen en kwistig boetes uitschreef.
Maar tot onze grote verbazing verscheen er ineens een filmpje met de niet-van-het-scherm-weg-te-branden viroloog, notoir PVDA aanhanger en Vlamingenhater Marc Van Ranst die op bezoek is bij de organisatie Al Ikram in Borgerhout tijdens een bedeling van ….afhaalmaaltijden.
In het filmpje wordt zelfs gesproken van een take-away iftar en van 800 personen per dag !
Er wordt natuurlijk uitgebreid ingezoomd op de maatregelen die getroffen zijn om te voldoen aan de coronamaatregelen en om al zeker de sociale afstand te kunnen garanderen.
In de keuken is er een afstand tussen de medewerkers en buiten zijn schilderingen aangebracht op het voetpad door één van de vele subsidieslurpende organisaties.
Nu ineens kan dit wél en zelfs voor 800 man ?
De klassieke twee maten en twee gewichten.
Vlaamse ouderlingen kunnen niet even uitblazen op een bankje of de Crembo kolderbrigade is al aan het schrijven maar als er 800 man bijeentroept is er natuurlijk niemand in de buurt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...