Staatsschuld structureel boven de 100 procent

Vlaamse onafhankelijkheid als oplossing durven zien

Zoals het Vlaams Belang veertien dagen geleden reeds heeft voorspeld, toen minister Koen Geens bij Eurostat de cijfers probeerde op te smukken, is de staatsschuld uiteindelijk toch afgeklokt op 101,5 procent van het BBP voor het jaar 2013.


België komt daarmee in het selecte clubje van landen die een structurele staatsschuld van meer dan 100 procent maar niet onder controle krijgt. Met deze vaststelling wordt bevestigd dat België zich in een bijzondere situatie bevindt. Voor het Vlaams Belang is deze toestand volledig het gevolg van onbestuurbaarheid van het land met zijn twee landsgedeelten en de onmogelijkheid om daarmee tot een volwaardig sociaal-economisch bestuur te komen.


Al de inspanningen, vooral dan van het actieve gedeelte van de bevolking, hebben in feite weinig resultaat. De torenhoge lasten op loon en op arbeid – lasten die vooral op het actieve deel van het land, zijnde Vlaanderen wegen – zetten weinig zoden aan de dijk. België blijft bungelen aan de staart van de Europese landen. Vlaanderen moet bereid zijn om zich hierover te bezinnen en zijn eigen onafhankelijkheid als oplossing durven zien.


 Gerolf Annemans
Voorzitter Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...