Sorteerstraatjes Borgerhout extra-muros Antwoord Districtsbestuur

In de districtsraad van Borgerhout van maandag 17 december 2018 diende Marc De Meyer (VB) een interpellatie in over de sorteerstraatjes in Borgerhout extra-muros.

En dan vooral dat in de Spillemansstraat want de bewoners van deze omgeving weten tot op heden ten dage nog altijd niet of ze nu op 1 januari 2019 al gebruik moeten maken van dit sorteerstraatje of pas veel later.

Wel belangrijk om te weten of de vuilniskar de laatste keer zal passeren op maandag 31 december 2018 of einde januari of misschien nog véél later.

Kwestie van te weten of je nog een rol van die peperdure vuilniszakken moet halen of niet en natuurlijk ook om er niet mee te blijven zitten als je gebruik moet maken van zo’n sorteerstraatje.

In deze interpellatie werd vooral het totale gebrek aan communicatie vanwege de Stad Antwerpen aangeklaagd.

De bewoners moeten alles maar zelf uitzoeken en vinden in het beste geval al een beetje info op de website van de Stad Antwerpen, gesteld dat je al intenet hebt.

Maar ook online vinden deze bewoners géén informatie van wanneer dit sorteerstraatje zal open gaan.

Uit het antwoord van de bevoegde districtsschepen Preneel blijkt dat de districtsraad hier geen enkele bevoegdheid over heeft en er ook geen enkele rol in speelt.

De bevoegdheid hierover valt onder schepen Caroline Bastiaens, en dit dan ook nog in een schepencollege van lopende zaken in afwachting van een nieuw bestuursakkoord in de stad Antwerpen én een nieuw schepencollege.

Een open vraag dus over wie er in de volgende legislatuur hierover verantwoordelijk zal zijn.

Er zou een infobrief naar de bewoners gestuurd zijn met de vraag om opmerkingen of klachten te formuleren over de sorteerstraatjes.

Met deze vragen, opmerkingen en klachten zou er dan naar de bewoners gestapt worden met infovergaderingen.

Op dit moment pas komt het district in beeld.

De buurt van De Boelaerlei kampt blijkbaar ook met deze problemen van geen info.

Het ziet er naar uit dat het wachten wordt op een nieuwe schepen, verantwoordelijk voor afvalophaling vooraleer de inwoners gaan geïnformeerd worden.

Rijkelijk laat voor de bewoners van de omgeving Spillemansstraat voor wie 1 januari 2019 snél dichterbij komt.

Op aandringen van Marc De Meyer gaat districtsschepen Preneel nog contact opnemen met schepen Bastiaens om alsnog deze bewoners te informeren.

Voor de rest wist Preneel te vertellen dat de bewoners best zélf contact opnemen met de stadsdiensten voor meer info….

Met een visademke afwachten…..

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...