Recht is niet hetzelfde als Rechtvaardigheid

De cijfers van januari en februari 2013 liegen er niet om. Borgerhout heeft na Antwerpen en Deurne met een totaal van 133 de hoogste criminaliteitscijfers. (Zie bijlage onderaan.)

Misdaad is niets nieuws. Het bestaat sinds mensenheugenis. Het werd altijd bestraft op afdoende wijze en soms misschien wel overdreven hard. Wat wel nieuw is echter, is dat het tegenwoordig een hele heksentoer vergt om een misdadiger te arresteren, te veroordelen en te straffen. Lukt dit dan toch dan zijn er een boel middelen waarvan de verdedigende advocaten gretig gebruik maken om hun “cliënt” zo vlug mogelijk terug op vrije voeten te krijgen.

Dit alles is voor een groot deel te danken aan een links en laks bestuur dat de mensenrechten misbruikt om misdadigers te beschermen en weigert de bestaande problemen te erkennen en ze afdoende te bestrijden. Het probleem moet aan de basis worden aangepakt en opgelost. De wetgeving moet dringend aangepast en herschreven worden. Dat is in de eerste plaats de taak van politici, maar, blijkbaar hebben politici hier veel moeite mee. Van linkse politici moeten we niets verwachten, dat heeft de ondervinding bewezen. Links is enkel begaan met rechten te vrijwaren (voor hun volgelingen) zonder er plichten aan te verbinden. Daar komt kiesvee op af zoals vliegen op siroop.

Rechten en Plichten vormen echter één begrip. Het één kan niet zonder het ander. Met alleen Rechten heeft men een Profitariaat, met alleen Plichten een quasi feodale Staat of slavernij. Ze vormen samen niet alleen één geheel, ze zijn ook afhankelijk van elkaar. Er moet evenwicht zijn en dat is er niet. Dat zal er ook nooit zijn tot Vlaanderen onafhankelijk is en zelf zijn lot kan bepalen, zijn wetten kan uitvaardigen en toepassen. Recht moet geschieden maar het moet ook rechtvaardigheid brengen. Iemand zegde ooit:”Recht is niet hetzelfde als Rechtvaardigheid” en dat laatste is nu precies wat telt. Rechtvaardigheid is wat slachtoffers verwachten en waarmee ze uiteindelijk misschien verder kunnen leven.


Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...