Nieuwe Marokkaanse naam voor het Terloplein


[PERSBERICHT – 28 november 2013]

Vlaams Belang niet te spreken over voorstel Borgerhouts districtsbestuur om Terloplein nieuwe Marokkaanse naam te geven
Filip Dewinter stelt voor om Terloplein te noemen naar Ludo Hannes, de 80-jarige Borgerhoutenaar die in 1990 werd doodgeschopt door jonge allochtonen
Vlaams Belang zal dinsdagvoormiddag 3 december (11u) symbolisch straatnaambord ‘Ludo Hannesplein’ ophangen

Het district Borgerhout is klaarblijkelijk van plan om het Borgerhoutse plein dat grens aan de Terlostraat en de Wijnegemstraat, in de volksmond ‘Terloplein’ genoemd, een naam te geven. Het linkse districtsbestuur wil de buurtbewoners zelf een naam laten kiezen. Uit de inzendingen selecteerde het districtsbestuur alvast drie namen: het “Abdelkrim Al-Khattabiplein”, het “Mohamed Achrakplein”  en het “Mohamed Bouaziziplein”, drie namen die verband houden met de Marokkaanse, islamitische cultuurwereld.  Grootste kanshebber zou het “Abdelkrim Al-Khattabiplein” zijn. Mohammed Abdelkrim El Khattabi  leidde de Riffijnse berberstammen in de antikoloniale ‘Rifoorlog’ tegen de Spanjaarden en de Fransen. El Khattabi wilde in Marokko de sharia installeren. Zijn slagzin was: “Wij willen vrij en onafhankelijk leven, opdat niemand dan Allah ons kan regeren.”

Het Vlaams Belang is niet te spreken over het feit dat het linkse Borgerhoutse districtsbestuur een Marokkaanse naam wil geven aan een Borgerhouts plein. Al-Khattabi kan misschien wil een grote betekenis hebben gehad voor de Marokkaanse berberstammen, met Borgerhout heeft deze man hoegenaamd niets te maken. Het noemen van een Antwerps plein naar een Berberse rebellenleider is een nieuwe stap in de islamisering van onze stad als geheel en de kolonisering van bepaalde wijken door een Marokkaanse minderheid in het bijzonder. Het is niets minder dan de omgekeerde integratie. Voor het Vlaams Belang moet Borgerhout een Vlaams district blijven en mag het niet een of andere Marokkaanse enclave worden. Het Vlaams Belang hoopt dan ook dat de Antwerpse straatnamencommissie het voorstel van het Borgerhoutse districtsbestuur naar de prullenmand zal verwijzen.

Filip Dewinter  heeft een goed alternatief voor een nieuwe naam voor het Terloplein: “Ik stel voor het plein het “Ludo Hannesplein” te noemen. Ludo Hannes was een 80-jarige Borgerhoutenaar die op 21 oktober 1990 door enkele jonge allochtonen een schedelbreuk werd gestampt, waarna hij de dag erop overleed aan zijn verwondingen. Het zou een eerbetoon zijn aan al die Vlaamse Borgerhoutenaren die voorbije decennia het slachtoffer zijn geworden van de vreemdelingeninvasie in hun district en het nefaste lakse immigratiebeleid .”


Het Vlaams Belang kondigt aan dat het dinsdagvoormiddag 3 december om 11 uur op het Terloplein symbolisch een straatnaambord ‘Ludo Hannesplein’ zal ophangen. 


Wim Van Osselaer
Persverantwoordelijke


  

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...