Met 9720 criminele feiten per jaar hebben Borgerhoutenaren recht op volwaardige politieservice.

Vlaams Belang zal zich op alle politieke fronten verzetten. Een petitie wordt opgestart.


 Het Vlaams Belang heeft kennis gekegen van de plannen van de korpsleiding van de Antwerpse politie om het politiekantoor in de Borgerhoutse Mareestraat gedeeltelijk te sluiten. Concreet zal het politiekantoor vanaf 1 oktober 2009 enkel nog geopend zijn tussen 9 uur en 21uur. Op zon- en feestdagen en ’s nachts wordt het kantoor gesloten. Afgelopen dinsdag hebben de vakbonden er tijdens een bijzondere vergadering van Basis Overleg Comité (BOC) kennis van gekregen en dezelfde dag kreeg het personeel van de dienst Onthaal van de Mareestraat het nieuws meegedeeld. Een viertal inspecteurs zullen overgeplaatst worden naar andere politieafdelingen.


 


Het Vlaams Belang is verbolgen over deze gang van zaken. De degradatie van het politiekantoor van de Mareestraat tot een ‘bijkantoor’ is onaanvaardbaar. Niet langer dan één maand geleden protesteerde zowat heel Linkeroever tegen de te beperkte openingsuren van het politiekantoor op de Halewijnlaan en nu gaat de korpsleiding dezelfde fout maken in oud-Borgerhout. Het commissariaat in de Mareestraat ligt strategisch midden in oud-Borgerhout en is één van de drukst bezochte commissariaten in Antwerpen. De afdeling City is bovendien de 2e drukste zone van de ganse stad. In 2008 werden er maar liefst 21% van alle geregistreerde feiten genoteerd (9720 criminele feiten), gemiddeld zo’n 27 criminele feiten per dag.


 


De Borgerhoutse bevolking – die al zoveel overlast en samenlevingsproblemen kent – heeft recht op een volwaardige politieservice en een commissariaat waar zij permanent terecht kunnen. Het Vlaams Belang zal zich op alle politieke fronten verzetten tegen de beslissing van de korpsleiding. Vlaams Belang Borgerhout start een petitieactie op.


Wie onze petitie wil ondertekenen kan bellen op het nummer 0478/337 904
of een berichtje sturen naar één van onze bestuursleden en wij komen bij u langs.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...