Krugerplein of Krugerpark?

De naam, Krugerpark, doet  je denken aan het bekende wildreservaat in Zuid-Afrika. De naam laat je dromen van op safari gaan en roept beelden op van leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden (de grote vijf van Zuid-Afrika) die je van dichtbij, veilig in een robuuste terreinwagen, kan filmen en fotograferen. Altijd onder begeleiding van een gids wel te verstaan. Als het veilig genoeg is kan je ook even uitstappen maar men volgt best de raadgevingen en waarschuwingen van de gids. Een enige belevenis die ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch nog enig gevaar met zich meebrengt maar die avontuurlijke mensen zeker aanspreekt.

Het gaat hier echter over dat kleine pleintje, soms ook wel park genoemd, in oud Borgerhout. Dit pleintje deelt niet alleen zijn naam maar heeft ook nog wat anders gemeen met het bekende wildreservaat: het gevaar. Het gevaar dreigt hier niet van wilde dieren maar van jongerenbendes die vooral actief worden in het donker. Op het pleintje is een verlicht basketbalveld maar om 10 uur ’s avonds gaat het licht uit en leent de omgeving zich uitstekend voor misbruiken door hen die het niet zo goed menen met de gemeenschap.

De omgeving wordt dan ook geteisterd door vandalisme, ingeslagen ruiten in de aanpalende woningen, drugsgebruik in alle donkere hoeken en kanten enz. Niet bepaald een buurt waar men veilig op straat kan gaan in het donker. Het is ook een vorm van zinloos geweld. Ook hier is het extreem linkse bestuur meer begaan met straten in woonerven om te bouwen en af te sluiten dan met wat daadwerkelijk een bedreiging vormt voor de omwonenden en waar dringende en afdoende maatregelen absoluut nodig zijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...