Illegaal

Sinds begin februari 2019 is er in Borgerhout een man van vreemde origine met papieren om het land te verlaten aan het rond dolen. Deze man lag te slapen voor de ingang van de serviceflatjes van dienstencentrum De Fontein te Borgerhout zodat het dienstverlenende personeelsleden niet binnen kon en zij de politie belden. Voordat de Politie terplaatsen kwam was de vogel gevlogen.

Later is deze man gespot in een wasserette op de hoek van de Eugeen Joorsstraat en de ’s Heerentstraat waar hij in dronken toestand de wasklanten lastig viel en bedreigde, na aankomst van de Politie toonde deze man het document dat hij het land moest verlaten. (Hij wil er zijn gat mee afkuisen, tja misschien is het ook niet meer waard dan dat.) De man is niet opgepakt maar enkel uit de wasserette gezet zodat hij elders zijn gang kan gaan. Later op de dag is hij gezien in de Carrefour op de Turnhoutsebaan en ook daar viel hij de klanten lastig.

Op 10 februari 2019 lag deze man opnieuw te slapen en nu niet voor de ingang maar binnen in de gemeenschappelijke gang van het dienstencentrum van De Fontein. Gelukkig voor de bewoners is dit zonder incidenten verlopen. Ook deze keer was de vogel gevlogen bij aankomst van de Politie.

Op 11 februari was het weer prijs. Bij aankomst van het zorgpersoneel van DC De Fontein om kwart na zeven stopt er een politiewagen die gebeld is door een alerte bewoner. Deze keer zat de man al op de verdiepingen, steeds gaat deze illegaal een stapje verder en wat zal het volgende zijn.

Moeten er eerst gewonden of erger nog doden vallen vooraleer er daadwerkelijk opgetreden wordt, en waarvoor dienen de gesloten instellingen ?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...