Hoe katholiek is het katholiek onderwijs nog?

In het katholiek onderwijs lopen het katholieke geloof en katholieke normen en waarden als een leidraad door het onderwijs. De opvoeding is eerder aan de strenge kant en het gedrag van de leerlingen wordt op die maatstaven afgemeten maar is dat nog zo? De katholieke scholen onderscheidden zich vroeger van het openbaar onderwijs op meerdere vlakken. Het was een gekend feit dat vele katholieke scholen een elitair kantje hadden want ze kregen weinig of geen subsidies. Dat was voorbehouden voor het openbaar onderwijs. De ouders die hun kinderen naar het katholiek onderwijs stuurden moesten daarvoor betalen en dat kon niet iedereen zich veroorloven. Daar is verandering in gekomen. De katholieke scholen krijgen nu ook steun van de overheid maar daarvoor hebben ze een deel van hun soevereiniteit moeten inleveren.


De linkse politieke ratten die alles wat ze aanpakken verknoeien of vernietigen in het nastreven van een communistisch regime, hebben ook het katholiek onderwijs te gronde gericht. Het is geleidelijk aan gebeurd want een al te drastische aanpak kan veel tegenstand uitlokken en dan kunnen ze hun dogma’s niet opleggen, dat weten de linkse hersenspoelers maar al te goed. Maar beetje bij beetje lukt het wel. Dat kan ook wel wat stof doen opwaaien maar uiteindelijk wordt het er, desnoods op een achterbakse manier, toch doorgedrukt.


Iedere aanpassing en iedere subsidie knippen een stukje soevereiniteit weg en leggen een andere of “aangepaste” regel op. Dat heet dan compromissen maken, of noodzakelijke vernieuwingen aanbrengen, meegaan met de tijd enz., excuses bij de vleet. Teveel compromissen kunnen een situatie zo verwateren tot ze volledig verdwenen of waardeloos is. Daar sturen de linkse verknoeiers van de samenleving op aan. Ze moeten wel wat langer wachten op het eindresultaat maar dat vinden ze niet erg. Ze zijn immers toekomst gericht en overtuigd van hun gelijk. De grijze gewillige massa die ze willen creëren, daar nemen ze de nodige tijd voor als het moet. En tijd hebben ze, op en jaartje steekt het niet. De minister van onderwijs was vroeger (federaal) en nu (Vlaams) toch altijd van rode strekking.


In Vlaanderen hebben ze vrij spel gekregen. Een groot deel van de Vlamingen is geëvolueerd met de tijd, onder rood/groene/extreem linkse invloed komt de doorsnee Vlaming niet meer op voor zijn rechten en is eerder geneigd alles op zijn beloop te laten. Er is zelfs een fatalistische strekking die beweert dat er toch niets aan veranderd kan worden omdat het te laat is. Larie en apekool!


Men kan de kerk en het katholicisme van alles verwijten, en met rede, maar het onderwijs dat ze aanboden behoorde altijd bij het beste dat men kon hebben. De katholieke scholen stonden op discipline en eisten goede resultaten van hun leerlingen. Het onderwijs in Vlaanderen stond zeer hoog aangeschreven en behoorde tot het beste van de wereld. Dat was ook een gekend feit en dat zorgde vanzelf voor een elitevorming. De kinderen werden aangepord om uit te blinken, om de beste te zijn. Maar ook daar hebben de rood/groene communisten hun invloed laten gelden. Bestaande waarden worden stelselmatig afgebroken. Leerlingen kunnen nu hun resultaten aanvechten als ze vinden dat ze niet genoeg punten gekregen hebben. Zo wordt de eerste van de klas omlaag gehaald.


De ultieme slag in het gezicht van onze Vlaamse jeugd en hun ouders is nu dat katholieke scholen hun leerlingen verplichten om de sharia te volgen. Ze bieden enkel nog halal vlees aan kijk hier:
http://www.golfbrekers.be/katholiek-onderwijs-past-zich-aan/
Wie vindt het goed dat zijn kind vlees van gemartelde dieren te eten krijgt? Wat zal de volgende stap of eenzijdige toegeving zijn? Besnijdenis van meisjes? Boerka’s en sluiers? Kindbruidjes?


Waar zit de CD&V in dit alles? Dat is toch de katholieke partij bij uitstek.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...