Herdenking 22 maart en telefacts NU

Herdenking 22 maart en telefacts NU

 

Inmiddels is het 5 jaar geleden dat laffe moslimterroristen op 22 maart bommen lieten ontploffen op de luchthaven van Zaventem en in een Brussels metrostation.

Met meer dan 30 doden en honderden gewonden tot gevolg.

En enkele weken geleden was er een uitzending van Telefacts NU over het toenemende en gevaarlijke rechts-extremisme.

Het décor van de uitzending was zorgvuldig gekozen: Een oude loods die een bepaald onaangenaam gevoel bij de kijkers moest opwekken.

En al direkt werd “oud rechts” (???) bestempeld als een hoop nazi’s, neo-nazi’s, fascisten, krypto fascisten, …. terwijl “nieuw-rechts” zich hiervan onderscheid door de aangepaste manier ze hun boodschappen brengen ttz vooral via sociale media.

Hierop delen ze veel nieuws, filmpjes en meme’s.

En verspreiden ze het idee dat Europa in gevaar is door oa de omvolking.

Een begrip dat veelvuldig in de mond genomen wordt door oa Filip De Winter en Sam Van Rooy maar dat door de programmamakers op één lijn wordt gezet met geweld, agressie tegen vreemdelingen en illegale aktiviteiten.

In deze reportage wordt uitgebreid ingegaan op het inrijden door vreemdelingen met een wagen op een betoging van Vlaams nationalisten.

De daders krijgen een uitgebreid forum om hun verhaal te doen, diegenen die bijna werden omvergereden hoorde je natuurlijk niet.

Maar vooral de sociale media waren de gebeten hond want zij zouden hét kanaal zijn voor de verspreiding van extreem-rechtse haat en radicalisering.

Je kon duidelijk de extreem-linkse roep horen om sociale media te censureren zodat hierop nog enkel nieuws te lezen zal zijn dat de Europese linkse regimes welgezind is.

En natuurlijk mocht het nieuws niet ontbreken dat extreem-rechts zich aan het bewapenen is en werd gelijk geponeerd dat iedereen die lid is van een schietclub per definitie een extreem-rechtse Vlaams nationalist is.

Zodoende werd een minderjarige kerel opgevoerd die graag eens stoer wou doen tegen zijn kameraden met een filmpje dat gemaakt werd zogezegd in een schietclub.

Om dan uitgebreid te komen op “trainingskampen” in het buitenland van extreem-rechts.

In het voormalige Oostblok werd zo’n trainingskamp gevonden waar iedereen kon gaan schieten en een opleiding volgen mits voldaan aan de plaatselijke voorwaarden.

Vonden ze daar toch geen bewakingsagent die wilde doorgroeien in zijn job en ook beveiliging van personen wilde gaan doen en dus daar zich ging vervolmaken.

Maar de man stak zijn Vlaams nationale overtuiging niet onder stoelen of banken en dus werd op alle mogelijke manieren gesuggereerd door de programmamakers dat hij daar in feite zat omwille van zijn rechtse overtuiging.

Tot de herdenking van 22 maart weer hopelijk iedereen wakker schudde van in welke hoek het gevaar voor heel Europa zit.

De stroom van islamitisch geweld tegen Europa en Europeanen blijft intussen maar voortduren.

Maar reportages zoals deze Telefacts moeten de aandacht blijkbaar afleiden….

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...