Gifgroen

De verklaring dat groen goed is voor de mens, zonder meer, is even misleidend als degenen die het beweren en die zich graag voordoen als redders van de natuur. We worden dagelijks om de oren geslagen door de “groenen” met de gekende slagzinnen hoe goed de natuur is en hoe we de natuur moeten beschermen. Op zich is dat een normaal en logisch feit, maar we krijgen nooit te horen hoe giftig de natuur ook kan zijn. We krijgen enkel te horen wat men wil dat we horen, maar nooit het hele verhaal. Daarin zit nu precies het gevaar, in de halve waarheid of het halve verhaal. Het is een geslepen vorm van bedriegerij. Men vertelt geen hele leugens maar wel halve waarheden en een halve waarheid is minstens een halve leugen, maar veelal een hele leugen. Wat kan je anders verwachten van oningelichte wereldvreemde “apparatchiks” die enkel napraten wat hen door hogerhand wordt voorgekauwd. En “hogerhand” hebben hun stage gelopen bij de communistische partij.


Bomen en planten kunnen dan wel de luchtkwaliteit verbeteren maar vele bomen, planten en bloemen zijn giftig; dodelijk giftig zelfs, voor mens en dier. Van sommige planten en bloemen weten de meeste mensen niet eens hoe giftig ze wel zijn en men haalt ze in huis omdat ze decoratief zijn of lekker ruiken. Zo zijn het lelietje-van-dalen en de aronskelk dodelijk giftig. Van wat er in de tuin staat en groeit, weet men het ook niet altijd. Zo is het mooie vingerhoedskruid dodelijk giftig. Het is, zoals met alles, steeds aan te raden om zich eerst goed te informeren, zeker als men kleine kinderen heeft want die steken vlug van alles in hun mond. Ook voor huisdieren betekenen sommige planten een gevaar.


Groen wordt ook beschouwd als de kleur van vergif, vandaar ook het woord: gifgroen.


In een artikel: “Prachtig, helder, dodelijk gifgroen. In de 19de eeuw was groene snoep vaak giftig. Maar mooi.” Geschreven door Ellen De Bruin, Professor Klinische Psychologie aan de universiteit van Leiden, en verschenen in het Nederlandse NRC Handelsblad van 22 december 2012, wordt één en ander uitgelegd. In december 2012, op een minisymposium van de Chemie Historische Groep (CHG) gaven twee onderzoekers inkijkjes in de 18de en 19de-eeuwse pigmentmakerij:


“De Waalse chemiehistorica Brigitte van Tiggelen legde uit hoe Pruisisch blauw net na 1700 per ongeluk ontdekt werd: een Berlijnse pigmentmaker leende wat vervuilde ingrediënten van een alchemist die hij kende en had ineens een blauw pigment te pakken, in plaats van het rood dat hij wilde maken. En chemicus-historicus Joost Mertens, onafhankelijk onderzoeker te Den Haag verhaalde de opkomst en ondergang van het gevaarlijke Schweinfurter groen.


Schweinfurter groen, genoemd naar de Duitse (Beierse) stad waar het rond 1800 werd bedacht, is gifgroen in de meest letterlijke betekenis denkbaar. Het is een prachtig, heldergroen pigment dat mensen die ermee in aanraking komen hoofdpijn, keelpijn, uitslag en zweren bezorgt – sommigen gingen eraan dood. Het is dan ook een arsenicumverbinding: het dubbelzout koper-aceto-arseniet. (Een zout bestaat uit positieve en negatieve ionen; een dubbelzout heeft verschillende typen positieve of verschillende typen negatieve ionen.)”


Het is duidelijk dat men niet alles op het eerste zicht moet of mag aanvaarden, of dat men schijnbaar mooie woorden zonder meer voor waarheid moet nemen. Een beetje argwaan en onderzoek kunnen nooit kwaad.


In de natuur zijn er ook dieren die men best vermijdt. Die dieren zijn niet echt inheems aan onze streken maar toch bevinden er zich hier al genoeg exemplaren, die zich bovendien razend snel kunnen voortplanten, met alle gevolgen van dien. Zo is er de groene gifkikker die men best niet aanraakt want, hoe mooi of schattig het diertje er ook uitziet, zijn huid is supergiftig. Dan is er de groene bidsprinkhaan die verwoesting brengt waar hij, vergezeld van duizenden soortgenoten, neerstrijkt en het leven van de plaatselijke bevolking ontredderd. Kijken we maar even naar bepaalde straten in Parijs op een vrijdag. Er zijn ook enorm veel hangmat spinnen die, zoals hun naam het zegt, gewoon niets anders hoeven te doen dan rondhangen en wachten tot de maaltijd voorbij wandelt of binnenvalt. Sommige slachtoffers kunnen ontkomen, als ze jong en lenig zijn, maar voor anderen loopt het meestal fataal af.


Men kan zich dan ook afvragen waarom een politieke partij een benaming heeft gekozen die vooral in de eerste plaats aan gevaar, verwoesting of vergif doet denken. Misschien heeft ze daar wel een goede reden voor, maar die zit waarschijnlijk, verborgen voor het grote publiek, in haar verborgen agenda. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de leiding van die partij even wereldvreemd en naïef is als haar leden en aanhangers zich voordoen. Ze rekenen echter op de goedgelovigheid van natuurliefhebbers, slecht geïnformeerde burgers en jonge naïevelingen om hun wereldvreemde ideeën te steunen. As je hun projecten of verwezenlijkingen bekijkt dan kan je niet anders dan één en ander in vraag stellen. Ondertussen verwoesten en ontredderen ze de samenleving door een myriade van interventies, veranderingen, aanpassingen tegen de wil in van de bevolking. Daar storen ze zich echter niet aan, overtuigd als ze zijn van hun grote gelijk, net zoals alle andere dictators dat ook zijn. Als kers op de taart wordt het allemaal gefinancierd met ons belastinggeld. Zij zijn ook heffer van tal van onnodige belastingen die ze, met de hulp van hun rode kameraden, nog vlugger verbrassen aan allerlei onnodige projecten waar enkelingen beter van worden maar waar de doorsnee burger nooit kan van genieten.


Groen is ook de kleur van de islam. Zou dat ook iets met de keuze te maken hebben? Het is een publiek geheim dat de partij graag flirt met de islam, dat verbergt ze nu niet. Tja, waar het hart van vol is……


Ze is anders niet bepaald godsdienstig ingesteld, vooral wat het christelijke of joodse geloof betreft. Die zijn voor hen waarschijnlijk net niet exotisch genoeg.


Het hele gedoe zou lachwekkend zijn als het ons niet zoveel zou kosten op financieel, sociaal en economisch gebied.


http://www.kncv.nl/Uploads/2013/1/Prachtig-helder-dodelijk-gifgroen.pdf


http://www.nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_giftige_planten

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...