Designmeubelen voor Asielcentrum Kapellen

Blijkbaar is er geld met hooooopen voor dit legertje parasieten en profiteurs terwijl zorgverleners handen én materiaal tekort komen.
Zijn die klaplopers die daar zouden komen gescreend op alle nare ziekten en onbekende virussen ??
Is hun identiteit wel bekend of is zelfs daar nog geen moeite voor gedaan ?
Zelfs in deze tijden is volksvertegenwoordiger Dries Van Langenhove nog klaarwakker en niet in slaap gewiegd door het coronavirus….. Coronacrisis of niet, het parlementaire werk gaat immer voort. Deze vraag net ingediend:

Geachte mevrouw minister De Block,
In een offerteaanvraag met referentie 2020 0802 plaatst Fedasil een bestelling voor designmeubelen die zijn bedoeld voor het asielzoekerscentrum in Kapellen. De meubelen zijn van het type BDLove van de designer Ross Lovegrove. Deze meubelen zijn op zich al zeer duur, maar Fedasil doet er nog een schepje bovenop door de meubelen te bestellen in een speciale kleur blauw met een stof die zorgt voor een “satijnachtige glans”, waar volgens de catalogus extra voor moet worden betaald.
1) De beschrijving van deze meubelen in de offerte is uiterst specifiek. Het lijkt alsof de geprefereerde leverancier deze offerte mee heeft opgesteld. Is dit volgens u een correcte werkwijze?
2) Heeft een asielzoekerscentrum volgens u nood aan dure designmeubelen? Kan dit geld elders niet beter worden gespendeerd?

Dries Van Langenhove
Volksvertegenwoordiger

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...