De demonisering van Vlaanderen en de Vlamingen.

De Franstalige evenknie van “De Zevende Dag” (VRT) is het programma “Mise au point” (RTBF). De uitzendingen van het seizoen 2010-2011 werden door twee specialisten bekeken en ontleed: Magda Michielsens www.moh.be (doctor in de moraalwetenschap (Universiteit van Gent, 1973). De eerste jaren van haar loopbaar (1969 – 1977) was zij verbonden aan de UGent, als ‘navorser’ en ‘aangesteld navorser’ bij het NFWO) en Walter Angioletti, ingenieur informatica.


Het loont de moeite om te lezen wat deze twee mensen over het programma “Mise au Point” hebben geschreven en hun compilatie van de uitzendingen, die vooral typerend zijn, te bekijken. Ze geven een duidelijk beeld over hoe de Vlamingen door de Franstaligen worden bekeken.


Terwijl in “De Zevende Dag” de voorstanders van de Vlaamse Onafhankelijkheid gehekeld worden, vooral het Vlaams Belang moet het ontgelden en ook de NV-A, worden gans Vlaanderen en alle Vlamingen geviseerd in het RTBF programma, en dit op een regelrechte schandalige wijze. Het is een openlijke fanatieke demoniserende hersenspoeling om Vlaanderen en alle Vlamingen in een zo slecht mogelijk daglicht te plaatsen. Men schuwt het niet om feiten te verdraaien en om Vlaanderen te overladen met alle zonden van Israel. Woorden schieten te kort na het lezen, zien en aanhoren van dit programma. Er wordt op de persoon gespeeld (in dit geval Bart De Wever), men gebruikt suggestieve vragen, er worden diaboliserende cartoons en karikaturen gebruikt.


“Vlamingen die naar MauP zouden kijken kunnen zich wellicht enkel verbazen over het beeld dat wordt geschilderd. Luisterend naar de verwijten en de interpretaties over Vlaanderen zijn zij verplicht om te incasseren. MauP construeert een Vlaanderen dat menig Vlaming niet zal herkennen. MauP leeft in het Zij >< Wij, en drukt dat uit op een manier die iedereen ten opzichte van om het even welke andere bevolkingsgroep onaanvaardbaar zou vinden.”


(http://www.vlaanderenscherpgesteld.be/index.html)


Vlamingen die geloven dat er met de Franstaligen nog te praten valt, moeten dringend hun ogen openen. Ze kunnen met deze analyse en beelden duidelijk volgen hoe de Vlaamse politici van de traditionele partijen kronkelen en zich in allerlei bochten proberen te wringen om vooral niet als Vlaams nationalistisch beschouwd te worden, hoe ze constant onderbroken worden, hoe ze beledigd worden en in extenso ook de kiezers die voor die politici gekozen hebben. Hoe Vlamingen door Herman Van Rompuy in de rug gestoken worden wanneer hij zegt dat nationalisten overal de slechtste Europeanen zijn.


De vraag die moet gesteld worden is: hoeveel moet Vlaanderen nog incasseren, nog betalen en op televisie openlijk beledigd en vernederd worden voor het genoeg is? Het antwoord is eenvoudig: Vlaanderen moet onafhankelijk worden en zijn eigen zaken behartigen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...