Criminele feiten gepleegd in Borgerhout

Het blijkt duidelijk uit de cijfers (zie bijlage) dat de criminaliteit in Borgerhout niet daalt, integendeel, terwijl er in januari en februari 133 feiten werden gepleegd dan is dat tijdens maart en april opgelopen tot 147. Van de Districtsraad horen we geen enkele reactie hierover. Misschien willen ze niet teveel ruchtbaarheid geven aan het slechte nieuws? Het zou hen echter wel tot nadenken moeten stemmen.


 


Trouwens, heeft Borgerhout een Districtsraad of is het eerder een feestcomité? Ze houden zich vooral bezig met het organiseren van buurtfeesten, festivals en stoeten, en met het opsmukken van nutskasten enz. om het straatbeeld te verfraaien. Op zich is daar niets mis mee maar het zal de criminaliteit niet doen verdwijnen of verminderen. Daar zijn andere maatregelen voor nodig maar de nodige voorstellen en beslissingen blijven uit.


 


Bovendien is de interpretatie die door de Districtsraad aan veiligheid wordt gegeven eerder het tegenovergestelde van wat de burgers vragen en verwachten. Ingrepen in het straatbeeld zoals parkeerplaatsen laten verdwijnen en feestelijkheden organiseren bevorderen de veiligheid niet en bieden geen bescherming tegen de misdaad.


 


Deze week kon men in de kranten lezen dat een Marokkaanse bakker van Borgerhout werd aangehouden op verdenking van grootschalige handel in cocaïne. Een pikant detail betreffende deze bakker is dat hij “een van de Reuzenambassadeurs (is) die het peterschap over de nieuwe Borgerhoutse reuzen op zich had genomen.” (Het Nieuwsblad van 12.06.2013.)


 


Feesten organiseren kost geld, zeker wanneer daarvoor beroep moet worden gedaan op de politie om de orde te handhaven, de stadsdiensten om straten in te palmen en De Lijn om het openbaar vervoer lam te leggen van 7uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds. Als er dan een multiculturele Mecenas zijn steun verleent dan stel je daarbij toch geen vragen zeker.


 


Borgerhout is veranderd, dat is een feit. Het is het district van vele “isten” geworden: marxisten, communisten, socialisten, ecologisten, absurdisten, fundamentalisten, extremisten, recidivisten. Voor een realist is het moeilijk om hier geen pessimist te worden, een surrealist vindt hier vast veel inspiratie.

Klik hier voor bijlage

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...