Borgerhout: Voortouw in vaccinaties

Borgerhout: Voortouw in vaccinaties

Vorige week ging het eerste vaccinatiecentrum in den belziek open nl. dit op Spoor Oost in Borgerhout.

Op diezelfde grond staat ook het Antwerpse testdorp, in gebruik sinds augustus 2020 voor mensen die zich willen of moeten laten testen op het coronavirus.

Velen, ook van ver buiten Antwerpen, zullen het terrein wel kennen als de parking van het Sportpaleis en de Lotto Arena.

En ze vlogen er al vanaf de eerste dag stevig in.

Er werden zo’n 200 (tweehonderd) mensen gevaccineerd tegen het coronavirus.

En voor deze week schakelen ze al een versnelling hoger want deze week zullen er zo’n 400 (vierhonderd) mensen gevaccineerd worden.

Tegen dit verschroeiende tempo zullen alle Antwerpse inwoners en van de gemeenten grenzend aan Antwerpen, toch wel zekers tussen 2035 en 2040 gevaccineerd zijn.

En ondertussen kost de huur van de tenten, verwarming, de hele installatie, de personeelsleden en de vrijwilligers, enz… de belastingbetaler handenvol geld voor 1 (één) vaccinatie per half uur.

Om het in de woorden van de virologen, epidemiologen, andere-logen en specialisten te zeggen:        “het aantal vaccinaties blijft op een redelijk stabiel  platform hangen, weliswaar laag.”

En volgende week zijn we al einde februari en staat er een nieuw overlegcomité op stapel.

Maar we zijn al gewaarschuwd dat er zeker niet gesproken zal worden over versoepelingen.

Waarschijnlijk eerder over hoe ze de onaanvaardbare en verstikkende maatregelen achter de rug vqn de mensen stiekem kunnen verlengen.

Want begin april is het weer paasverlof en de reisbeperkingen gelden maar tot 1 april en ook de andere maatregelen zijn al tot dan verlengd.

Het ziet er naar uit dat reizen al zeker zal verboden blijven tot de grote vakantie, dus boek zeker nog niets want je komt bedrogen uit.

En het ziet er meer en meer naar uit dat in dat overleg vooral zal gepraat worden over hoe ze de paasvakantie en de periode daarna zoveel mogelijk voor de mensen kunnen verkloten onder het mom: het is voor de gezondheid van de mensen hoor……

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...