Borgerhout en Communisme

Nikita Khruschev (Sovjet Unie 1894-1971) heeft ooit tegen een Amerikaanse President (vermoedelijk John Fitzgerald Kennedy) gezegd: “Wij kunnen niet verwachten dat het Amerikaanse volk plots van kapitalisme naar communisme zal overstappen, maar wij kunnen hun verkozen leiders bijstaan door hen socialisme in kleine dosissen te geven tot ze op een dag wakker worden en zich realiseren dat ze in een communistische Staat leven.”


 


Dit geldt niet alleen voor Amerika, maar ook voor de rest van de wereld. Bijgevolg voor Borgerhout ook. Een groot deel van Europa gaat al de communistische toer op, daar hoeft men echt geen politiek analist voor te zijn om dat te begrijpen. Trouwens op grote schaal is het al zeer duidelijk. Op kleine schaal is het dat niet altijd. Communisme is als een meester in het vermommen. Het is de belofte voor meer en beter aan hen die alles niet zo duidelijk kunnen inschatten en aan hen die vooral nog geloven dat “gratis” bestaat.


 


In Borgerhout kan men dit aan de eerste hand vaststellen want zowel de socialisten als de groenen hebben door hun coalitie met de extremistische communistische partij bewezen dat ze diep rood gekleurd zijn, is het niet van buiten dan toch van binnen.


Er is een generatie van jonge mensen die niet meer met klaarheid kan denken en die alles wat ze van rood/groene mandatarissen te horen krijgt als waarheid en logica opslorpt. Het is ook niet zo eenvoudig om de waarheid te vinden tussen de leugens, verdraaide- en halve waarheden waarmee communisten al tientallen jaren de massa bewerken. Het is een tactiek zoals een andere maar het werkt blijkbaar nog altijd.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...