Antwerps Vlaams Belang-secretariaat gevandaliseerd door verfbommen en graffiti

Filip Dewinter: “Het belooft een harde campagne te worden. Vlaams Belang buigt echter niet voor intimidatie of geweld.”

Deze nacht werd het Antwerpse Vlaams Belang-secretariaat Amerikalei 98 gevandaliseerd. Er werden enkele verfbommen tegen de gevel gegooid en met een spuitbus werd ‘Antifa leeft’ op de muur gespoten. Het Vlaams Belang diende inmiddels reeds klacht in tegen de daders.

Uit beelden van de beveiligingscamera van het secretariaat blijkt dat de feiten omstreeks 12u20 gepleegd werden door drie gemaskerde personen. Het Vlaams Belang zal de beelden deze namiddag online zetten, in de hoop dat iemand een tip bezorgt die kan leiden tot het opsporen van de daders.

Het is niet het eerste geweld tegen het Vlaams Belang tijdens deze verkiezingscampagne. Her in der in Vlaanderen – maar ook in het Antwerpse Ekeren – werden al verkiezingsborden van het Vlaams Belang afgebroken door tegenstanders.

Filip Dewinter betreurt dit nieuwe geval van politieke geweld tegen het Vlaams Belang: “Het belooft blijkbaar een harde campagne te worden, waarbij geweld en vandalisme niet worden geschuwd. Het vandalisme op ons secretariaat is een zoveelste poging om het Vlaams Belang te intimideren. Ik wil de daders echter de boodschap meegeven dat het Vlaams Belang niet buigt voor intimidatie of geweld. Het Vlaams Belang zal de waarheid blijven verkondigen, ook betreffende thema’s als immigratie en islamisering.”

In bijlage vindt u enkele foto’s van het gevandaliseerde secretariaat.

Wim Van Osselaer
Persverantwoordelijke

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...