Afgeprint coronacertificaat

Afgeprint coronacertificaat

Afgelopen maandag stelde uw dienaar Marc De Meyer deze vraag tijdens de Borgerhoutse districtsraad aan het districtscollege.

Wat ze noemen een voorgevoel van wat er nog zou komen nl. de N-VA plat op de buik voor de franstaligen die eisten dat ook de Vlamingen zo’n corona-ausweis zouden invoeren.

In Brussel en Wallonië is het al zover: Om toegang te verkrijgen tot cultuur-, sport- en horecazaken dient een nog geldig coronacertificaat voorgelegd te worden.

Zoniet wordt gewoon de toegang geweigerd.

Ook hier in Vlaanderen gaan er stemmen op om voor alles en nog wat een verplicht coronacertificaat in te voeren, het zogenaamde CST ofte Covid Safe Ticket.

Men wil zelfs nog verder gaan om ook op de werkvloer, net zoals in Italië, een verplicht coronacertificaat in te voeren en niet-gevaccineerden een beroepsverbod op te leggen.

Na allerlei  lockdown’s en avondklokken kan er ook nog wel een corona-ausweis bij.

Nu de zogezegde “coronacijfers” weer de hoogte ingaan klinkt deze roep luider en luider.

Hierbij stelt zich het probleem van het kunnen tonen van zo’n certificaat.

Wie een smartphone heeft kan dit (meestal) zonder problemen terugvinden op zijn toestel.

Wie echter geen smartphone heeft, geen computer heeft of gewoon zelfs geen internetverbinding heeft zal het moeten doen met een afgeprint exemplaar.

Maar wat als je wel een computer hebt en een internetverbinding maar geen printer zoals het overgrote deel van de bevolking ?

En een heel deel van de bevolking wil zelfs gewoon geen smartphone, kwestie van niet een hele dag met Big Brother op zak te lopen…..

In de toekomst lijkt het er meer en meer op dat een papieren exemplaar op sommige plaatsen niet meer zal voldoen, dit papier zal niet rood kleuren bij een positieve coronatest….

Maar ook een smartphone bied geen zekerheid, meer dan eens weigert zo’n geldig certificaat zich te laten scannen en is het papieren exemplaar een redmiddel.

 

Daarom: Kan het district Borgerhout de mogelijkheid bieden aan bewoners die dit wensen een afgedrukte versie te bezorgen van hun coronacertificaat ?

Het spreekt vanzelf dat deze bewoners zich dan wel dienen aan te bieden bij de administratieve diensten met hun elektronische identiteitskaart én hun pincode die bij deze kaart hoort., net zoals zij deze dienen bij te hebben als zij de attestenzuil willen gebruiken.

 

Antwoord districtscollege:

 

Het district Borgerhout is niet bevoegd voor de loketten in het administratief centrum van Borgerhout.

Diegenen die een papieren Covid safe ticket (lees: corona-ausweis) willen bekomen kunnen hiervoor naar een nummer bellen van de Vlaamse (r)overheid waarna dit document per post wordt opgestuurd.

Een andere mogelijkheid zijn de Borgerhoutse dienstencentra  die deze certificaten wel willen afdrukken voor de mensen die deze nodig hebben.

Nog een andere mogelijkheid is in de Borgerhoutse bibliotheek Vrede op het Moorkensplein 19 te Borgerhout.

Op woensdagvoormiddag kunnen lesgevers van de computerlessen inwoners helpen om hun coronacertificaat af te drukken.

 

Nummer van de Vlaamse overheid om uw certificaat aan te vragen, 24h op 24h: 078 78 78 50

Uw certificaat wordt thuis opgestuurd per post.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...