Abdelkrim de Veroveraar.

Volgend stukje is verschenen op de nationale webstek van het Vlaams Belang:

Borgerhout zou een El-Khattabiplein krijgen. Maar dat (s)linkse plannetje werd weggestemd. En zo blijft Borgerhout toch een beetje Vlaams.

De inwoners van Borgerhout mochten afgelopen weekend een nieuwe naam kiezen voor een pas heraangelegd plein in de buurt van Hof ter Lo. Het plein staat in de volksmond bekend als ‘het Terloplein’. Maar dat klinkt wellicht niet exotisch genoeg. In een referendum werden dan 3 mogelijke namen naar voor geschoven. Naast het niet-officiële ‘Terloplein’, doken de namen op van Maria Roseels (een Vlaamse schrijfster) en ene Mohammed Abdelkrim El Khattabi. “Wat begon als een leuk kleinschalig participatieproject voor een gekleurde buurt, ontaardde al snel in (partij)politiek gekissebis over identiteit en integratie”, klinkt het in De Standaard. ‘Gekissebis’, een beetje zoals de Nederlanders dus die het niet pikten dat de VN Sinterklaas en Zwarte Piet plots zou verbannen. De Nederlandse auteur Thierry Baudet heeft daar een naam voor: oikofobie, de ziekelijke angst voor het eigene. Althans bij de politieke elite. Niét bij het volk, want die verkoos het Vlaamse ‘Terloplein.’

Omstreden verzetsheld

Abdelkrim El Khattabi was een niet onomstreden ‘Marokkaanse’ verzetsheld, een Berber uit het Rifgebergte. Een soort Arabische Ché Guevarra, in de ogen van de marxisten van de PvdA, die in Borgerhout mee in het districtsbestuur zitten. En dus de gedroomde figuur om zijn naam te geven aan een plein in een gemeente of district waar de afstammelingen uit het Rifgebergte intussen massaal zijn komen wonen. Alle middelen zijn blijkbaar goed om allochtone stemmen te ronselen.
Intussen weten we dat Ché Guevarra een meedogenloze massamoordenaar was, die ook politieke dissidenten in eigen rangen genadeloos het hoekje om hielp of liet helpen. En ook aan El Khattabi hangt een reukje. De man kreeg niet voor niets de bijnaam ‘de Veroveraar’. Is dat een toepasselijke naam voor Borgerhout? Bovendien voerde El Khattabi in zijn Berber-rijkje de sharia in en liet er die strikt toepassen. “Wij willen vrij en onafhankelijk leven, zodat niemand buiten Allah ons mag regeren,” was de leuze van El Khattabi. Opnieuw rijst de vraag: is dit een toepasselijke naam voor Borgerhout?

Vlaams Belang op de bres

Naar aanleiding van deze zoveelste islamiseringspoging voerden, onder leiding van Filip Dewinter, militanten van het Vlaams Belang actie om te protesteren tegen de plannen van het Borgerhoutse districtsbestuur om de plein- en straatnamen te ‘multiculturaliseren’.
De actievoerders plaatsten straatnaambordjes met de boodschap ‘Ludo Hannes-plein’ verwijzend naar de moord op de man door een jonge immigrant op 21 oktober 1990. De aanwezige actievoerders hielden ter afsluiting één minuut stilte voor het slachtoffer.


Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...