Aanstaande zondag in Borgerhout: islamitische geldinzameling voor (Syrische) jihadisten

Op 31 december 2013 en 1 januari 2014 vond een 2-daagse ‘benefiet winteractie’ plaats voor Syrië: één dag in het Nederlandse Almere en één dag bij ons in het Antwerpse Deurne (Feestzaal Panorama, Bisschoppenhoflaan 608, zie: http://islamagenda.nl/event/benefiet-syrie-3/). Het geld gaat naar de Nederlandse ‘Stichting World Wide Relief’, die erom bekendstaat te worden gesteund en aangeprezen door (Syrië-)jihadisten (dat zijn islamitische terroristen). Zo staan op ‘Shaam al-Ghareeba’, de Facebookpagina van de Nederlandse Syrië-strijders, oproepen om de wintercampagne van deze organisatie te steunen. Een benefietactie in Utrecht, met als spreker onder andere Abdul-Jabbar van de Ven, bracht vlak voor Kerstmis bijna 100.000 euro op. Abdul-Jabbar van de Ven is een orthodoxe prediker die o.a. zegde blij te zijn dat Theo Van Gogh was vermoord. Hij werd door de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD in verband gebracht met terreurverdachte Jason W., die een aanslag zou hebben beraamd op Geert Wilders (lees meer bij de Nederlandse onderzoeksjournalist Carel Brendel: http://www.carelbrendel.nl/2013/12/31/jihadfans-en-dawahleiders-maken-ruzie-over-syrische-hulpverlening/).


Ook Tarik Ibn Ali, een orthodoxe ‘salafistische’ prediker uit ons land, die banden heeft met de Duitse terreurgroepering ‘Dawa FFM’, is betrokken partij (zie bijvoorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=5cWXj6MaG5o). Deze Tarik Ibn Ali is samen met ‘World Wide Relief’ naar Syrië getrokken, nadat hij geld had ingezameld voor de Syrische jihad in verschillende Belgische en Nederlandse moskeeën, waaronder moskee El Fath (Borgerhout). Op de flyers (van moskee El Fath) voor de steunacties voor de jihad in Syrië stond een gewapende jihadstrijder met de zwarte vlag van de jihadisten van Al Qaida (zie voor meer informatie: http://www.bloggen.be/nojihad/archief.php?ID=2351078).


Het is dan ook waarschijnlijk dat de geldstromen van deze Nederlandste stichting deel uitmaken van de zogenaamde ‘money jihad’, zoals dat het geval is bij de gelijkaardige organisatie ‘Islamic Relief Worldwide’ (opgericht in Groot-Brittannië), een zogenaamde ‘internationale humanitaire organisatie’, maar eigenlijk een dekmantel voor de islamitische jihad die banden heeft met jihadi-terroristische groeperingen, zoals Hamas (zie bijvoorbeeld: http://moneyjihad.wordpress.com/tag/islamic-relief-worldwide/ en http://counterjihadreport.com/tag/islamic-relief-worldwide/).


Na Deurne eergisteren staat aanstaande zondag 4 januari hetzelfde te gebeuren in Borgerhout (Oudstrijderstraat 9). Daar organiseert de vereniging Al Hikma samen met de zusters van Sayfel Ummah een benefiet ‘ten voordele van Syrië’. ‘Hierbij steunen wij de betrouwbare organisatie World Wide Relief uit Nederland’. Aldus de affiche en Facebookpagina, zie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=603769069678728&set=a.556400034415632.1073741825.447150985340538&type=1&theater. Deze club zit bovendien in een netwerk van de bekende moskee De Koepel, een bolwerk van jihadisme (ook volgens de staatsveiligheid) waarvan de erkenning moet worden ingetrokken (zie: http://www.filipdewinter.be/erkenning-bekeerlingenmoskee-de-koepel-moet-worden-ingetrokken-de-koepel-is-wel-degelijk-een-extremistische-moskee).


Het Vlaams Belang vraagt de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, om nu eindelijk eens de steeds toenemende problemen met de islam bij de wortel aan te pakken. Wanneer wordt er eindelijk werk gemaakt van de actieve strijd tegen islamisering en moslimextremisme? Feiten zoals deze, waarbij op Antwerps grondgebied geld wordt ingezameld om onder andere christenen af te slachten in Syrië en er de sharia in te voeren, tonen immers aan dat er enorm veel werk aan de winkel is!


Filip Dewinter
Fractievoorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...